Ana sayfa Om Os

Om Os

Islamisk Kultur Center (IKC) er en forening med næsten 40 år historie bag sig. IKC har haft nogle forskellige navne siden sit første navn.

Første gang IKC blev stiftet, som forening havde den beliggenhed på Vesterbrogade 107, Vesterbro, som kun havde 60 kvm at arbejde med. Her var årsagen til stiftelsen, at flere af de fremmedarbejdere der kom til Danmark fra Tyrkiet, ikke havde et bederum til de forskellige bønner, som de fem daglige bønner, fredagsbøn, Ramadan (teravih), Eid osv. Foreningen på daværende tidsupunkt tilbød også islamisk undervisning i weekenderne. Undervisningerne gik ud på, at lære, at læse koranen og lære hvordan man skulle bede.

I 1981 januar måned flyttede IKC til Vesterbrogade 80. Dette sted havde større kapacitet til de forskellige religiøse aktiviteter og var på ca. 300 kvm. Den havde et stort bederum, 1 kontor med siddepladser og et lille værelse, som især blev aktivt brugt af kvinderne efter 1984. Vi havde dengang fået vores første kvindelige underviser, som frivilligt tilbød undervisning i islam for kvinder i alle aldrer. Her blev foreningen i ca. 5 år, indtil den lukkede af flere årsager i 1985.

Efter foreningen lukkede i 1985, fik den mange henvendelser fra den tyrkiske population dengang, om at undervise i Islam og have et bederum til de forskellige bønner. De samme undervisere og bestyrelses medlemmere fra 1985, stiftede derfor foreningen igen i 1987. Denne gang havde IKC beliggenhed på Vesterbrogade 112. Dette sted var dog mindre end den tidligere beliggenhed med kun 2 værelser på ca. 70 kvm. Her blev der tilbudt Islamisk undervisning igen og lavet de fem daglige bønner samt særlige bønner. Her blev man i 3 år indtil 1990.

I 1990 købte foreningen sammen med sine medlemmere bygningen på Valdemarsgade 3, Vesterbro. Dette har siden da været IKC’s hjem for de Islamiske fem daglige bønner, samt fredagsbøn, Ramadan, Eid osv. IKC tilbyder stadig Islamisk undervisning, men har også udviklet sig siden og tilbyder lektiehjælp til folkeskole og gymnasieelever. IKC arrangere også en helt masse aktiviteter for sine unge, samt ældre medlemmere.

IKC startede desuden med at lave sin populære mad messe på Valdemarsgade, som den stadig traditionelt fortsætter med at lave 2-3 gange årligt. Mad messen giver et fælleskab mellem vores ældre og unge medlemmere. Alle er med til at bidrage i fællesskabet. Ydermere forgår det åbent for samfundet, hvilket giver mennesker udefra til at få et indblik i foreningen.

IKC har især til formål, at lære sine medlemmere både ældre og unge, kvinder og mænd, hvordan man som muslim både kan praktisere sin religion og integrere sig i det danske samfund. Vi gør en indsats i at lærer, at man ikke behøver frasige sig, at være praktiserende muslim for at blive integreret i samfundet eller omvendt.